Exkurze -> 25.02.2019

Základna traťových strojů fy Swietelsky - Fischamend

V pondělí 25.2.2019 se studenti se zaměřením na železniční stavby zúčastnili exkurze do základny traťových strojů firmy Swietelsky do rakouského Fischamendu.

Exkurze se kromě studentů Fakulty stavební ČVUT v Praze účastnili též studenti VUT Brno, Dopravní fakulty Univerzity Pardubice a studenti VOŠ a SPŠ strojní, stavební a dopravní v Děčíně.

Po příjezdu do areálu proběhla v konferenčním sále krátká prezentace činností firmy Swietelsky a zazněly úvodní informace nejen o zajímavých stavebních strojích, které měli studenti zanedlouho spatřit i naživo.

Následovala důkladná prohlídka celého areálu firmy - hal pro odstavení traťových strojů, prostor pro pravidelné revize techniky, soustružnu soukolí, sklady materiálu a opravdu velké spousty stavebních strojů. Exkurze se konala před začátkem stavební sezony, což naskytlo unikátní možnost vidět všechny stroje pohromadě na jednom místě.

Studenti měli možnost důkladné prohlídky všech strojových mechanismů, konstrukčních částí a dalších detailů, které při stavební činnosti nemohou být tak dobře patrné.

Ze všech shlédnutých strojů bylo možné spatřit namátkou obnovovací vlak RU 800 S, MFS vozy, podbíječku Unimat 09-4S, dvoucetsné bagry, dvoucestnou svařovací jednotku a mnoho, mnoho dalších strojů...

Za perfektní organizaci exkurze, zajištění dopravy, výkladu a překladu velice děkujeme firmě Swietelsky Rail CZ s.r.o., jmenovitě pak paní Ing. Monice Balcerové.

obr1 obr2 obr3 obr4
obr5 obr6